• זמן הכנהשעה ו-50 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כוסות מים פושרים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כף וודקה או ערק (לא חובה, כדי שהבצק לא יספוג שמן בטיגון)
  • שמן לטיגון עמוק
  • להגשה: חלב מרוכז

אופן ההכנה:

אאא
1. בקערת מיקסר גדולה, מערבבים את השמרים עם המים והסוכר ונותנים להם לעמוד במשך 10 דקות, עד שהשמרים נפתחים ועולות בועות.
 
2. מוסיפים לקערה את הקמח, השמן, הוודקה או הערק ומעבדים במהירות נמוכה עם וו לישה במשך דקה.
 
3. מוסיפים את המלח, מכוונים את המיקסר למהירות הגבוהה ביותר ומעבדים במשך 5 דקות, עד שהבצק אלסטי ואסוף סביב הוו.
 
4. מכסים את קערת הבצק ומניחים להתפחה במקום חמים במשך שעה.

5. מעבירים את הבצק לשק זילוף.

6. בסיר גדול על אש בינונית, מחממים שמן לטיגון עמוק (בגובה של כ-5 ס"מ). כשהשמן מגיע ל-170 מעלות (אין לכם מדחום? הכניסו קיסם עץ לשמן - אם נוצרות בועות סביב הקיסם, השמן מוכן), מזלפים חתיכה קטנה מהבצק, גוזרים עם מספריים ומזלפים את הכדור הבא - כך עד שהבצק נגמר ובסיר צפים כדורי בצק קטנים בגודל שווה. מטגנים את הכדורים עד להשחמה יפה ומוציאים אותם לקערת הגשה, רצוי כזו שמרופדת בנייר סופג.
 
מזלפים מעל חלב מרוכז ומגישים מיד.
 
אופן ההכנה - בתמונות:
מעבדים את הבצק עד שהוא אלסטי ואסוף סביב הוו (צילום: אוראל בראל)
מעבדים את הבצק עד שהוא אלסטי ואסוף סביב הוו (צילום: אוראל בראל)
הגדלה
מעבירים את הבצק לשק זילוף וגוזרים אותו לתוך הסיר (צילום: אוראל בראל)
מעבירים את הבצק לשק זילוף וגוזרים אותו לתוך הסיר (צילום: אוראל בראל)
הגדלה
מטגנים עד להשחמה יפה (צילום: אוראל בראל)
מטגנים עד להשחמה יפה (צילום: אוראל בראל)
הגדלה
מגישים מיד, חם, עם זילוף חלב מרוכז מעל (צילום: אוראל בראל)
מגישים מיד, חם, עם זילוף חלב מרוכז מעל (צילום: אוראל בראל)