• זמן הכנהשעה
  • רמת קושיקל
  • חלבי / פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 5 תפוחי אדמה אדומה בינוניים, מגורדים
  • 1 בצל לבן / בצל סגול (הבצל הסגול מתקתק יותר), מגורד
  • 1 בטטה, מגורדת
  • 2 ביצים בגודל M
  • 1 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 3 כפות של קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • שמן לטיגון עמוק
  • למטבל:
  • 1 מיכל שמנת חמוצה 27%
  • מלח ופלפל שחור
  • קורט סומק
  • שמן זית
  • גבעולי בצל ירוק, פרוסים לאורך

אופן ההכנה:

אאא

1. מניחים את תפוחי האדמה, הבצל והבטטה המגורדים בקערה מרופדת בשק רשת או בד דק וסוחטים היטב את הנוזלים - ככל שתסחטו יותר נוזלים, הלביבה תהיה קריספית יותר.

2. מעבירים את הירקות המגורדים לקערה נקייה, מוסיפים את הביצים, הקמח, אבקת האפייה, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

3. בסיר רחב, מחממים שמן לטיגון עמוק על אש גבוהה. גורפים כף מהתערובת, מורידים בזהירות לשמן החם וכך מטגנים את כל הלביבות עד להזהבה יפה משני הצדדים. מוציאים למסננת או לצלחת מרופדת בנייר סופג ומשם לכלי הגשה לצד מטבל השמנת.

הכנת מטבל השמנת:
4. מניחים את השמנת בקערה, מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים היטב, מזלפים מעל מעט שמן זית, מפזרים סומק ומניחים מעל בצל ירוק.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

אופן ההכנה - בתמונות:

מקלפים את הירקות ומגרדים אותם דק (צילום: אוראל בראל )
מקלפים את הירקות ומגרדים אותם דק (צילום: אוראל בראל)
הגדלה
סוחטים היטב את הירקות (צילום: אוראל בראל )
סוחטים היטב את הירקות (צילום: אוראל בראל)
הגדלה
מערבבים את הירקות עם שאר הרכיבים (צילום: אוראל בראל)
מערבבים את הירקות עם שאר הרכיבים (צילום: אוראל בראל)
הגדלה
גורפים כף מהתערובת לכל לביבה (צילום: אוראל בראל)
גורפים כף מהתערובת לכל לביבה (צילום: אוראל בראל)
הגדלה

צפו:

  (צילום: אוראל בראל )
מטגנים עד להזהבה משני הצדדים (צילום: אוראל בראל)
מטגנים עד להזהבה משני הצדדים (צילום: אוראל בראל)
הגדלה
מגישים ונהנים! (צילום: אוראל בראל)
מגישים ונהנים! (צילום: אוראל בראל)
הגדלה

אהבתם את המתכון? ספרו לנו בתגובות!