• זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 4 נתחי חזה עוף גדולים
  • 1 כף אורגנו מיובש
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כוס קמח
  • שמן זית
  • 230 גרם פטריות פורטבלו קטנות / פטריות שמפיניון, ללא רגל, פרוסות דק
  • 400 גרם עגבניות שרי, חצויות
  • 2 כפות שום קצוץ
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 3/4 כוס ציר עוף / מים חמים עם כפית אבקת מרק
  • מיץ מחצי לימון סחוט היטב
  • חופן עלי בייבי תרד (לא חובה)

אופן ההכנה:

אאא

1. מייבשים את נתחי העוף בטפיחות עדינות עם נייר סופג. מערבבים בכלי קטן 1/2 כף אורגנו מיובש, 1/2 כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור מתבלים את נתחי העוף משני הצדדים. מצפים את הנתחים בקמח, מנערים קלות ומניחים בצד.

2. בסיר רחב ונמוך, רצוי מברזל יצוק או עם תחתית כבדה, מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את נתחי העוף במשך 3 דקות משני הצדדים, עד להשחמה יפה. מוציאים את הנתחים לצלחת.

3. מוסיפים עוד קצת שמן לסיר, מוסיפים את פרוסות הפטריות ומטגנים אותן תוך ערבוב מתמיד על אש בינונית-גבוהה במשך דקה.

4. מוסיפים את העגבניות, השום, האורגנו, המלח והפלפל השחור שנותרו ו-2 כפיות קמח. מבשלים במשך 3 דקות תוך ערבוב מתמיד.

5. מוסיפים את היין הלבן, מבשלים עוד כמה דקות עד שהנוזלים מצטמצמים ואז יוצקים פנימה את מיץ הלימון וציר העוף או המים עם אבקת המרק. מביאים לרתיחה.

6. כשהרוטב מבעבע, מחזירים את נתחי העוף לסיר, מבשלים על אש גבוהה במשך 3 דקות ואז מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 7-8 דקות או עד שהעופות מבושלים היטב. אם רוצים, מערבבים את עלי התרד לתוך הרוטב החם ממש סמוך להגשה.

מגישים חם לצד פסטה ולחם טרי פריך.