• זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • חלבי / פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 ק"ג קמח לבן מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 4 כוסות מים פושרים (אמצעי מדידה: כוס חד פעמית לשתייה קרה)
  • 1/2 כוס סוכר (אמצעי מדידה: כוס חד פעמית לשתייה קרה)
  • 1 כף מלח
  • 100 גרם תחליף חמאה איכותי (אפשר להשתמש גם בחמאה, לקובנה חלבית)

אופן ההכנה:

אאא

שימו לב: ברכתה של הקובנה "המוציא"

התימנים נוהגים לאכול את הקובנה בשבת בבוקר, לצד עגבניות מגורדות או חתוכות, מתובלות בסחוג ולצידן ביצים קשות ולעתים גם גבינה, אך את הקובנה הזו פגשתי לראשונה בכלל במפגש משפחתי שכלל המון בשרים משובחים. סבתא רותי, דודה של אשתי, הביאה את הקובנה שלה והפילה לי את הלסת.

המאפה השמנמן הזה עשוי מרכיבים פשוטים אבל הוא מוצלח כל כך בגלל טכניקת הקיפול של הבצק והאפייה בכלי סגור שמתפיחה את הקובנה פי שניים טוב יותר מאפייה רגילה. כשאני נתקל במשהו שטעים לי בצורה בלתי רגילה, אני מיד מבקש מתכון. ולמזלי סבתא רותי הייתה נדיבה והסבירה לי צעד צעד איך להכין את הקובנה שלה - ועכשיו תורכם.

צפו באופן ההכנה:

  (צילום ועריכה: אוראל בראל)

ד

1. בקערת מיקסר או בקערה רגילה אם עובדים ידנית, מערבבים קלות את הסוכר, המים והשמים וממתינים 10 דקות עד שהשמרים ייפתחו ויעלו קצף.

2. מוסיפים את הקמח ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה במשך 2 דקות או מערבבים בעזרת כף עד לאיחוד ראשוני של הבצק.

3. מוסיפים את המלח ומעבדים במהירות גבוהה במשך 7 דקות או ביד, עד שמתקבל בצק אלסטי ונוח שמתאסף סביב הוו.

4. מעבירים את הבצק לקערה נפרדת, משומנת היטב, מכסים את הקערה ומניחים במקום חמים להתפחה במשך שעה.

5. מחלקים את הבצק ל-8 חתיכות שוות בגודלן וממיסים את תחליף החמאה / החמאה.

6. בעזרת מערוך, מרדדים כל חתיכת בצק למלבן בינוני, מורחים עליו מעט מתחליף החמאה המומס, מקפלים לאמצע את השוליים הארוכים של המלבן, אוחזים בצד הימני של המלבן ומגלגלים לרול מהודק.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

7. מסדרים את הרולים בסיר ג'חנון בינוני, מרופד בנייר אפייה משומן בנדיבות או בתבנית אפייה עם שוליים גבוהים, מרופדת בנייר אפייה משומן בנדיבות שמצורף לה גם מכסה - האפייה צריכה להיות כשהקובנה מכוסה.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות. מסירים את המכסה, ואופים במשך 10 דקות נוספות לקבלת גוון זהוב שחום יפה וקראסט פריך מלמעלה.

רצוי להגיש את הקובנה חמה או בטמפרטורת החדר. ניתן לשמור אותה בכלי מכוסה על הפלטה.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים הטעימים של אוראל בראל - לחצו כאן

 (צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)