אאא

 'כיכר השבת' ו'אלקטרולוקס' יצאו יחד לקמפיין בלעדי לבישול בריא: 'אופים חכם אוכלים בריא'.
במסגרת הקמפיין ביקשנו מכן לשלוח אלינו מתכונים שלכן לבישול בריא. לא שיערנו את גודל ההיענות כאשר מאות תגובות מתעניינות סביב סיר הטיגון באוויר ה- AIRFREYER ואלפי המתכונים שנשלחו אלינו, הקשו מאוד על נבחרת השפיות של כיכר השבת שלבסוף בחרו מתכון מנצח אחד ומיוחד שזיכה את השולחת בסיר הטיגון באוויר של אלקטרולוקס.

אז רגע לפני חשיפת הזוכה, מהו מכשיר ה -AIRFREYER?

סיר הטיגון באוויר הייחודי משתמש בזרם אוויר חם באמצעות שילוב גוף חימום ומנוע רב עוצמה, כך מתערבב האוויר החם כמו טורנדו ברחבי סלסלת הבישול ויוצר פיזור חום אחיד, כך מתבשל כל האוכל היטב. הבישול באמצעות הסיר טיגון הוא בריא יותר, חסכוני יותר, נקי יותר, ומהיר יותר. תוכלו להכין מאכלים שונים ומגוונים כמו ירקות, עופות, צ׳יפסים, סטייק, דגים ומגוון אינסופי של מאכלים, בזמן קצר ומבלי ללכלך את כל הגז.

המתכונים כולם היו מעולים ומגוונים, אך אחד מהם העפיל על כולם.
והזוכה היא (תופים)...: נעמה בזסקי ששלחה מתכון מקורי ומנצח, והרי הוא לפניכן:

פשטידת ירקות וגבינות בריאה

חומרים:

  • 5 גזר
  • חצי דלורית בינונית
  • בטטה אחת גדולה
  • קופסא פטריות חיות
  • כרישה יחידה אחת
  • רבע כפית פלפל שחור
  • רבע כפית אגוז מוסקט
  • 200 גבינה צהובה 9%
  • 150 גבינה מלוחה 5%
  • שמנת לבישול 9%
  • 3 ביצים

אופן הכנה:

את הגזר הדלורית והבטטה חותכים לקוביות ומבשלים 15 דקות בסיר עם מים רותחים ומעט מלח.
לאחר סיום הבישול לשים את הירקות בצד שיתקררו.
בינתיים במחבת טפלון צורבים את הפטריות והכרישה יחד עם מלח פלפל שחור ואגוז מוסקט במשך 7 דקות.
מוסיפים את זה לירקות המבושלים, מגרדים מעל את הגבינות הקשות, מוסיפים שמנת ביצים קצת מלח ופלפל ואופים כ45 דק' בחום של 160.
אין צורך להוסיף שמן
זה יוצא קריספי.

בתאבון