אאא

קציצות דגים

500 גרם פילה דג ים טרי ללא עור טחון

1 צרור כוסברה קצוצה

5 שיני שום קצוצות

1 בצל קצוץ

1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ

2 כפות שמן זית

קליפה מגורדת מלימון 1

מלח

פלפל שחור

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית

1 חציל

7-8 שיני שום פרוסות

1/2 פלפל ירוק חריף פרוס

6 עגבניות קלופות וחתוכות ל1/6 לאורך

1/4 כוס מים

מלח ופלפל שחור

להגשה:

טחינה אסלית

 

הוראות הכנה:

  1. מכינים את הקציצות: שמים את הדג בקערה גדולה, מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מכסים ומעבירים למקרר לכ-30 דק (ואפשר גם יותר).

  2. יוצרים בידיים משומנות קציצות שמנמנות ופחוסות.

  3. מחממים 4-5 כפות שמן זית בסיר שטוח ורחב וצורבים את הקציצות כ2-3 דק מכל צד עד שהן מזהיבות. מוציאים לצלחת.

  4. מכינים את הרוטב: מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

  5. חותכים את החציל לקוביות בגושל של כ2-3 ס"מ ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים על החציל שמן זית בנדיבות, מלח ופלפל ואופים כ10-15 דק עד שקוביות החציל זהובות היטב.

  6. מחממים שמן זית בסיר שטוח ורחב ומטגנים את השום והפלפל כ2 דקות. מוסיפים את העגבניות, מים מלח ופלפל שחור ומבשלים כ25-30 דק על להבה נמוכה. מוסיפים לרוטב את קוביות החציל ומערבבים היטב. מסדרים את קציצות הדגים ברוטב ומבשלים כ10 דקות.

  7. לפני ההגשה מזלפים מעל טחינה.